Startpagina   Help Inloggen Registreren  
ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar WieIsDeMol.Com

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar RealityNet.org 's toto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
365 gasten en 20 vaste bezoekers (hoelahoep, Brtdm, Lama1997, Hulpmol, sopske, Shifra2, Contraspion, Molzkovicz, Zuurkool, D*N, Daisy, SanderFMC, AaPje16, Starlight, Heinz, Micius, kaarintjee, Buurman, nocalimero, Naty)
Activiteitenagenda
Doe nu mee!
Wie is de Mol? Pool
Doe nu mee!
Wie is de Mol Onderschriften spel
18 januari einde finale
De Medeforummersquiz 2017
Vanaf 5 Februari
Ranking the Forummers
Dit Voorjaar
Wie is de Mol Online 2018
Binnenkort
Nieuwe Realitynet GameNight
Pagina's: 1 ... 7 8 9 [10]
 91 
 Gepost op: Vandaag om 11:04:21 
Gestart door Black_and_White - Laatste bericht door hulpdakdekker
Neen.

 92 
 Gepost op: Vandaag om 11:02:57 
Gestart door Heinz - Laatste bericht door Heinz
De deelnemers

    Mensen met een ongeneeslijke ziekte

Wanneer mensen te horen krijgen dat ze een ongeneeslijke ziekte hebben, blijft niets nog hetzelfde. Ze moeten niet alleen aan de slag om hun ziekte de baas te zijn of zo draaglijk mogelijk te houden, maar moeten ook het taboe rond hun ziekte te lijf gaan. Familie en vrienden durven plots geen vragen te stellen over de ziekte: waarover je niet spreekt, bestaat ook niet.

    Mensen met een fysieke beperking

Een van de meest zichtbare taboes in de reeks is dat rond mensen met een fysieke beperking. Hun aandoening valt vaak erg op, waardoor ze vaak worden aangestaard, nagekeken en behandeld alsof ze ook mentaal niet meekunnen. Wie een fysieke beperking heeft, merkt dat er vaker over dan mét hem gepraat wordt.

    Blinde en slechtziende mensen

Mensen die blind worden geboren of van wie het zicht tijdens hun leven zo sterk verslechtert dat ze uiteindelijk niets meer zien, zijn of worden vaak erg afhankelijk van anderen om hun leven in te richten. In een wereld waar het visuele zo belangrijk is, is blind of slechtziend zijn een bijzonder zware beperking. Wie blind werd geboren, zoekt vaak naar meer, terwijl mensen die blind worden een rouwproces doormaken.

    Mensen met obesitas

Er zijn niet veel taboes die op zo weinig sympathie kunnen rekenen als dat rond zwaarlijvigheid. Zwaarlijvige mensen krijgen bijna altijd het verwijt dat het allemaal wel aan zichzelf zal liggen: “elk pondje gaat door het mondje”. Mensen met obesitas worden vaak gepest als ze jong zijn en blijven zich als volwassene vaak erg schamen voor hun uiterlijk omdat het niet overeenkomt met het heersend schoonheidsideaal.

    Mensen in armoede

Een steeds groter wordende groep in de samenleving leeft onder de armoedegrens. Los van het financiële aspect, heeft leven in armoede op persoonlijk vlak vaak verregaande gevolgen. Mensen in armoede krijgen vaak het verwijt dat ze de problemen aan zichzelf te danken hebben, of niet genoeg moeite doen om eruit te klimmen. Het stigma rond armoede is groot en blijft vaak aan iemand kleven, zelfs nadat de financiële problemen van de baan zijn.

    Holebi’s

Heerst er rond geaardheid en gender nog een taboe? Mensen van hetzelfde geslacht mogen immers met elkaar trouwen en kinderen adopteren. Maar in realiteit blijft er veel onbesproken. Holebi’s moeten zich blijven verantwoorden voor hun geaardheid, en lopen binnen hun familie- en vriendenkring nog vaker tegen een muur dan algemeen wordt gedacht. Onlangs bleek uit onderzoek dat “homo” het meest gebruikte scheldwoord is op Vlaamse speelplaatsen.

    Mensen met een andere huidskleur

Weinig thema’s voelen zo actueel aan als dat rond mensen met een andere huidskleur. En hoewel iedereen weet dat racisme niet kan, doen racistische grappen het aan de toog nog steeds erg goed. Mensen weten vaak nog steeds niet goed wat ze mogen benoemen en waarmee ze mogen lachen. Clichés zijn vaak kwetsend, maar kunnen ook een beginpunt zijn om het over de maatschappij van vandaag te hebben.

    Mensen met een psychische kwetsbaarheid

Wanneer iemand te maken krijgt met een psychische kwetsbaarheid, dan wordt hij of zij nog vaak weggezet als ‘gek’. Iedereen leeft sterk mee met mensen die de diagnose van kanker krijgen, maar als het om een psychische kwetsbaarheid gaat, is dat veel minder. Een aandoening die iemands persoonlijkheid uit balans brengt, is voor veel mensen in de omgeving van de patiënt nog steeds angstaanjagend.

Taboe: vanaf 21 januari elke zondag om 20.30 uur op Eén.

 93 
 Gepost op: Vandaag om 11:02:35 
Gestart door Lucy - Laatste bericht door hulpdakdekker
Zoals elk jaar heb ik het jullie uitermate gemakkelijk gemaakt, maar is het jullie toch gelukt om fouten te maken.. schijnheiligerd Grin

Ik zal effies m'n antwoorden toelichten:

ALGEMEEN
1. Wat was jouw hoogtepunt van 2017?
De Etna
Voor iedereen die had nagezocht, of mijn posts daadwerkelijk leest en onthoudt, was deze zeer eenvoudig. Omdat ik er een halve pagina over heb geschreven in het vakantie-topic, met zelfs de letterlijke tekst "Na het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de Etna".
2. Wat was jouw dieptepunt van 2017?
Veel te veel kostbare tijd verspild
Mja. Dat dus.. verspilde tijd krijg je nooit terug Droevig Gelukkig gaat het de afgelopen maanden beter qua motivatie.

FORUM
3. Wat was jouw forumhoogtepunt van 2017?
WidM-weekend
Hoe geweldig was dat he Love Leuke mensen, awesome widm-spel, gezellig koken en eten, lekkere natuur.. ohja en leuk kamergenootje Wink
4. Wat is jouw favoriete Relaxhoek-topic?
Foto van deze Dag
Tricky vraag, tricky antwoord. Andere antwoorden waren ook mogelijk geweest, bv wat vraag je je af of een muziektopic. Maar het toffe aan het foto-topic, is dat het een foto is die iemand zelf heeft gemaakt - krijg je echt een direct kijkje in iemands leven, en leer je die weer wat beter kennen Smiley

SPORT/ENTERTAINMENT
5. Wat was jouw sportmoment van 2017?
Overwinning van Tom in de Giro
Joh, zo te zien heb ik daar helemaal niet over gepost? Opvallend.. Dacht dat ik het toen redelijk diehard volgde. Anyway, verder stond me ook niets bij om in te vullen.
6. Welk karakter van Harry Potter zou je willen zijn en waarom?
Arthur Wemel, chaotisch gezellig huishouden en de combinatie van twee werelden in je werk. Wat een geluksvogel.
Weinig goed hoor. Dacht dat, if anything, het laatste deel met 'wat een geluksvogel.' wel een weggever zou zijn. Maar ook verder, de dreuzelwereld is natuurlijk werkelijk fascinerend met techniek, en dingen die op een totaal andere manier worden opgelost. En de toverwereld is vanzelfsprekend fascinerend. Dus je hebt een mooi raakvlak dat je in beide werelden met 1 been staat. Naja niet alleen dat. Maar die deugnieten van een tovenaars verzinnen steeds weer nieuwe dingen om dreuzeldingen te veranderen, of te misbruiken. Elke dag is anders!
Okay, je staat niet echt hoog in aanzien. Maakt dat nou weer uit. En dat chaos huis(houden) Love
7. Wat is jouw favoriete fictieve personage?
The Piemaker
Ik heb wel vaker over Pushing Daisies geschreven. Heerlijke kleurrijke warme liefdevolle quirky serie, met een hoofdpersoon die vlaaien/taarten maakt, moorden oplost, en een superschattige vriendin heeft. What's not to like Love
8. Wat was jouw favoriete televisieprogramma toen je kind was?
De Droomshow
I guess. Fabelachtig programma.
9. Met welke bekende Nederlander als buur zou jij absoluut overwegen om te gaan verhuizen en waarom?
Barbie. Vooral vanwege alles.
Ook verder weinig uit te leggen.

OVERIG
10. Als een topkok jou zou verrassen op je verjaardag, wat zou hij/zij dan maken?
Zolang ik mee mag koken, vind ik alles best.
Ik hou van koken, dus hoewel iets heerlijks eten leuk is, zou ik liever dat heerlijkse ook daadwerkelijk zelf kunnen maken Wink
11. Wat is jouw blonde moment van 2017?
Eigenhandig een voedselvergiftiging oplopen op de avond van de opera.
Okay, blijkbaar vond ik bij m'n uitgebreide vakantieverslag het toch net iets te awkward om over de spetterpoep te detailleren. Er waren daar toiletten, wat zo'n hurk gat in de grond was. Ik heb nog nooit zo heerlijk gepoept als op dat hurk gat Love Zo, genoeg details? Helaas ook 't eerste deel vd opera niet echt meegekregen omdat mijn gedachten elders waren, en terwijl een acte bezig was mocht je niet van je plaats. Ohja, ik heb in het verslag verder wel uitdrukkelijk over de opera geschreven, dussss dat was ook prima te vinden.
12. Wat is het verste land waar je ooit bent geweest?
Rusland
Meermaals geschreven dat ik in Sint-Petersburg ben geweest, en Rusland in het algemeen, zelfs nog relatief onlangs een volledige lijst waar ik ben geweest. Dus ja, uitstekend opzoekbaar.

 94 
 Gepost op: Vandaag om 11:02:27 
Gestart door Heinz - Laatste bericht door Heinz
Ik ben heel benieuwd naar het nieuwe programma Taboe dat vanaf zondag op één te zien is.

Klik hier voor een promo.

Van een.be/taboe:

-----

In Taboe wil Philippe Geubels lachen met mensen waar je eigenlijk niet om mag lachen. Maar dat doet hij uiteraard niet zonder uitgebreid vooronderzoek.Onder het motto “je leert elkaar het beste kennen op vakantie”, nodigt Philippe elke week een viertal gasten uit in zijn vaste vakantiehuis in Westouter. Hij luistert naar hun verhalen en gevoeligheden, verkent samen met hen de wijde omgeving en leert hen vooral echt goed kennen.

Daar blijft het niet bij: ook humor is een belangrijk deel van Taboe. Zo daagt Philippe tijdens die week zijn gasten uit om zelf de straat op te trekken met een verborgen camera, wat ze erg graag - en goed - doen.

Dan is het aan Philippe zelf om te doen wat hij het beste kan: grappen maken. Hij brengt een comedy-set over het bewuste thema. Uiteraard zitten Philippes nieuwe vrienden prominent op de eerste rij en genieten ze samen met gelijkgestemden van de show.

Philippe wil niet bruuskeren of zien hoe ver hij precies kan gaan met zijn grappen. Hij wil vooral met humor en relativering naar de wereld van vandaag kijken, in de hoop dat we er allemaal samen eens goed om kunnen lachen. Binnen de grenzen die zijn gasten zelf al dan niet hebben aangegeven.

Al deze ingrediënten samen leveren het gedurfde Taboe op. Het allereerste programma van Philippe Geubels voor Eén is een unieke mix van human interest en comedy, dat gevoelige thema’s lucht wil inblazen en mensen wil verbinden door humor.

Het is zoals Ruben, één van de gasten uit de blindenaflevering het zegt: “Als iemand grappen maakt over ons, dan zegt die eigenlijk ‘we weten het, en het is goed’. Een soort heel luchtig schouderklopje. Ik denk dat humor op die manier een fantastische rol kan spelen om dat taboe in onszelf te doorbreken."

Philippe Geubels: "Dit programma maken was een heel intense ervaring. De mensen die ik op dit avontuur heb leren kennen, hebben mijn blik enorm verruimd. Mijn doel met dit programma is dus absoluut niet om deze fantastische mensen te kwetsen, maar net om hén te laten lachen om hun situatie. In een tijdsgeest waarin het als komiek soms op eieren lopen is, was dit programma een serieuze uitdaging. Maar net daarom is het broodnodig."

 95 
 Gepost op: Vandaag om 10:42:20 
Gestart door Vieffan - Laatste bericht door Niuno
Hoe zou ik het hebben moeten weten?

 96 
 Gepost op: Vandaag om 10:38:35 
Gestart door Lucy - Laatste bericht door TimvDons
Gefeliciteerd
Spoiler (Klik om de spoiler te verbergen/laten zien)

Ik heb de antwoorden even snel doorgenomen.
Vraag 1 was wel heel erg makkelijk en bijna iedereen had die goed.
Terwijl niemand vraag 9 goed had.
En mijn lievelingseten was ook niet zo moeilijk. Dat heb ik op het forum meerdere malen genoemd.

Wel verbaasd mij dat het antwoord van MV niet vaker dan 1x bij mij is neergezet. Dat had zeker bij mij gepast Hilarisch

 97 
 Gepost op: Vandaag om 10:33:53 
Gestart door Lukie4 - Laatste bericht door Tunnelgraver
Stine retweet de onbruikbare WIDM-hint van de dag: https://twitter.com/Stine__Jensen

 98 
 Gepost op: Vandaag om 10:20:53 
Gestart door Lucy - Laatste bericht door Lucy
Oeffff Lucy wat een heftigheid met je ex! Shocked

I know Droevig
Heb inmiddels wel een hele lieve vriend tho Love

 99 
 Gepost op: Vandaag om 10:13:33 
Gestart door Lukie4 - Laatste bericht door Amethyst


Haar passieve gedrag in aflevering 1 strookt wat mij betreft niet met haar gedrag in aflevering 2. Wat dat zegt? Kweenie.

Olcay zei in een interview (of bij Boulevard) dat ze zich vooraf had voorgenomen om niet te veel op de voorgrond te treden, maar dat ze dat niet heel lang had volgehouden. zweep erover

 100 
 Gepost op: Vandaag om 10:13:30 
Gestart door Daisy - Laatste bericht door Geel scherm
Dat zal niet gemogen hebben van de productie en dat kan de kijker wellicht in verwarring brengen. En ik denk ook dat Ron dan never nooit meer aan informatie was gekomen van andere kandidaten.

Ik denk wel dat de productie dit beter had kunnen doen om Ron invloed te laten uitoefenen op zijn kans om terug te komen. Ik weet niet of hij meerdere app'jes mocht sturen (want dat had zijn kansen wellicht kunnen vergroten). Ik denk dat hij er voor de schoonheid en de balans van de aflevering er maar ééntje mocht sturen.

Hij mocht wel kiezen wat hij stuurde (aldus extra beeldmateriaal), maar hij dacht zo de hoogste ogen te werpen. Ik denk dus dat hij het niet zo slim heeft gespeeld.

Pagina's: 1 ... 7 8 9 [10]
ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.252 seconden met 20 queries.